De Maan

Vorige Artikel 2 van 10 Volgende

De Maan staat symbool voor geborgenheid, de behoefte om je veilig en emotioneel prettig te voelen. Ons onbewust emotionele gedrag en onbewust aangeleerde handelingen worden door de Maan kenbaar gemaakt. De plaats waar de Maan in de dierenriem staat,  zegt ons iets over de manier waarop we deze reacties tot uitdrukking brengen. De manier van handelen in situaties waarin we onzeker zijn, de wijze waarop we ons voordoen om ons prettig te kunnen voelen. 

Gunstige verbindingen van de Maan met andere planeten geeft aan dat je je emoties makkelijk kunt uiten, tevens geeft het weer dat je gevoelig bent voor de emoties van anderen, je wilt er voor de ander zijn. Een ongunstige verbinding met de Maan kan zich uiten in eenzaamheid en moeite hebben om je gevoelens kenbaar te maken. Vaak komt het ook voor dat mensen dan denken dat het verleden een belemmering is. 

De Maan is verbonden aan het sterrenbeeld Kreeft. Een rondgang van de Maan door de dierenriem duurt 28 dagen en hij staat 2,5 dag in een dierenriemteken. 

© 2019 - 2022 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel