Mercurius

Vorige Artikel 3 van 10 Volgende

Mercurius in onze horoscoop geeft de behoefte weer van communicatie, begripsuitwisselingen, met informatie omgaan en contacten leggen. De energie van Mercurius zorgt voor verbinding en dit kan via verschillende manier tot uiting gebracht worden, bijvoorbeeld door houding, gebaar, spraak of schrift. Mercurius stelt ons in staat onze ervaringen te verwerken en te ordenen.  Een andere kracht van Mercurius is dat men zich dienstbaar kan opstellen in het belang van een groep en het ego aan de kant kan schuiven. 

Een gunstige verbinding tussen Mercurius en andere planeten in de geboortehorsocoop staat voor logisch denken en je helder kunnen uitdrukken. Dit vermogen ontwikkelt zich met de jaren, bij kleine kinderen zal deze eigenschap niet altijd duidelijk aanwezig zijn. Minder gunstige verbindingen duiden op zenuwachtigheid en het onvermogen om te ontspannen, moeite met concentratie en zonder reden te blijven praten. 

Het teken waar Mercurius in je geboortehoroscoop staat geeft aan hoe je je eigen persoonlijke logica opbouwt.

Mercurius is verbonden aan zowel het teken Tweelingen als aan Maagd. Een rondgang van Mercurius door de dierenriem duurt ongeveer 1 jaar en hij staat gemiddeld 30 dagen in een teken.

© 2019 - 2022 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel