Saturnus

Vorige Artikel 7 van 10 Volgende

Saturnus wordt als de vaderfiguur gezien, hij zorgt voor regels en beperkingen in ons leven. Saturnus geeft je behoefte om structuur in je leven aan te brengen, je grenzen te stellen. Het ontwikkelen van je eigen verantwoordelijkheid en de vorming van je bewustzijn gaan hand in hand met Saturnus. Het teken waar Saturnus in onze geboortehoroscoop staat laat ons zien op welke manier we met regels en beperkingen omgaan, hoe we onze verantwoording nemen. Het huis van Saturnus laat ons zien op welk gebied we met deze beperkingen te maken krijgen, het is de plek waar we door middel van het leerproces van de pijn onszelf vormgeven. 

Verbindingen van andere planeten met Saturnus zijn erg belangrijk. Gunstige aspecten met Saturnus hebben een kalmerende invloed op het betreffende gebied. Ze vormen en disciplineren de kracht van de planeet waar Saturnus mee in verbinding staat. Ongunstige aspecten met Saturnus kunnen de kracht van de andere planeet zo onderdrukken dat betreffende energie in ons onbewuste wegzakt en voor psychische of lichaamlijke problemen zorgt. 

Saturnus is verbonden aan het dierenriemteken Steenbok. Een rondgang van Saturnus door de dierenriem duurt ongeveer 30 jaar. Saturnus staat gemiddeld 2,5 jaar in een sterrenbeeld.

© 2019 - 2021 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel