Neptunus

Vorige Artikel 9 van 10 Volgende

De energie van Neptunus geeft ons de behoefte om grenzen te laten vervagen, te dromen en te idealiseren. Neptunus kan nog wel eens lastig voor ons zijn, het is de planeet van verwarring en mysterie maar tegelijk ook van schoonheid en betovering. De plaatsing van Neptunus laat ons zien welk levensgebied we idealiseren, waardoor we verward worden en waarover we fantaseren. Het is ook het gebied waar we dienstbaar zijn ten opzichte van andere mensen of juist wat we willen dienen op moeten geven. 

Wanneer Neptunus gunstig geaspecteerd is met andere planeten wijst dit op grote creativiteit en een sterk verbeeldingsvermogen. We hebben empathie voor de medemens en zijn gevoelig voor de behoeften en wensen van anderen. Bij een slecht geaspecteerde Neptunus heb je moeite om de werkelijkheid te accepteren, deze komt verwarrend op je over. Het kan ook zijn dat je zelf verwarrend en desoriënterend naar anderen bent, dit kan een serieus probleem worden.

Neptunus is verbonden aan het dierenriemteken Vissen. Een rondgang van Neptunus door de dierenriem duurt ongeveer 165 jaar. Neptunus staat gemiddeld 14 jaar in een dierenriemteken.

© 2019 - 2023 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel