De kracht van Saturnus

Vorige Artikel 9 van 25 Volgende

 

Saturnus is de heerser van Steenbok en deze planeet wordt ook omschreven als de vader die over je schouder kijkt of je het allemaal wel goed doet. Maar wat merken we nu eigenlijk van Saturnus en zijn rondgang door de zonnetekens in ons leven. Afhankelijk van het huis, oftewel levensthema, waar Saturnus staat zal er spanning voelbaar zijn. Deze leermeester wil je op de proef stellen en je een soort examen laten afleggen over het betreffende thema. Saturnus is onze innerlijk vormkracht, hij bakent onze identiteit af waardoor je je gaat afvragen of je in het verleden de juiste keuzes hebt gemaakt en of die keuzes ook echt uit je diepste binnenste komen. Saturnus wil het je moeilijk maken en je daardoor bewust laten worden van wat je eigenlijk echt wilt, hierdoor gaan verkeerde keuzes je duidelijk worden.

Saturnus is ook de planeet van verantwoording nemen. Kijken we naar bijvoorbeeld het thema werk en heb je daar vaak de kantjes er vanaf gelopen of onzorgvuldig werk geleverd dan word je op het matje geroepen. Eerder ben je er misschien goed mee weggekomen maar staat Saturnus in je 6e huis, het huis van o.a. werk, dan zul je verantwoording moeten nemen en afleggen voor je acties. Blijf in zo’n situatie vooral niet in schuldgevoelens zitten want dan belemmer je je eigen groei die Saturnus nu juist voor ogen heeft. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat er plots meer werkzaamheden op je komen te liggen door ziekte van een collega. Heb je met hart en ziel voor je werk gekozen dan zul je niet veel drukte om die extra werkzaamheden maken. Heb je deze baan uit andere motieven gekozen dan ga je je opwinden over wat er allemaal op jou neerkomt en ga je misschien wel denken bekijk het maar, ik meld me ziek. Dan gaat Saturnus er dus voor zorgen dat je op het matje moet komen en dat je daardoor over je je gaat afvragen of je daar wel op de voor jou juiste plek zit.

In ieder huis oftewel levensthema gaat Saturnus moeilijkheden creëren met de bedoeling dat je er verrijkt, stabieler en dichter bij jezelf uitkomt. Dat zal allemaal niet vanzelf gaan, je zult je er echt voor moeten inzetten, het is hard werken maar de beloning komt al kan het lang duren.

© 2019 - 2022 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel