Nieuwe Maan in Ram – 24 maart 2020 10:28

Vorige Artikel 7 van 17 Volgende

 

De Nieuwe Maan staat in het vurige teken Ram en normaal gesproken zou dat betekenen dat je in actie komt. Gezien de huidige situatie in de wereld omtrent het coronavirus zal die actie geremd worden. Niet alleen vanuit de overheid worden we geremd en beperkt ook het universum laat dit zien. De Maan staat gelijk met Cheiron en dat kan tot emotionele onzekerheid leiden. Je voelt je gedomineerd of gemanipuleerd en dat kan oude wonden openhalen. Het kan verstikkend zijn om zo in je vrijheid beperkt te worden. De Maan en Cheiron staan ook in spanningsverbinding met de Noordknoop in Kreeft. Dit laat zien dat er spanning en irritatie in de thuissituatie kan ontstaan. Mensen kunnen niet naar hun werk, kinderen niet naar school. We worden opeens veel meer met elkaar geconfronteerd en dat vraagt om verdraagzaamheid. Het moment van de Nieuwe Maan valt in het 11e huis, het huis van sociale contacten en deelname aan de samenleving. Saturnus maakt een duidelijke verbinding met de Maan wat duidt op beperking in onze sociale contacten.

Cheiron is een planeet die zweeft tussen Uranus en Saturnus en hij wordt de “gewonde genezer” genoemd. Uranus staat voor de toekomst, Saturnus voor het verleden maar Cheiron is het NU. Nu is de tijd om de basis van een nieuwe cycli te leggen. Je wordt uitgedaagd om je boosheid en irritatie om te buigen in vooruitstrevendheid en enthousiasme.

We begeven ons allemaal op onbekend terrein, we zitten wereldwijd in een zeer uitzonderlijke situatie. Laat je emoties geen oude wonden open halen. Beter accepteer je de beperkingen die je nu hebt en  ga je als een pionier aan de slag met de mogelijkheden die je wel hebt.

 

© 2019 - 2023 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel