2021 - Watermanjaar - teken van het volk

Artikel 1 van 14 Volgende

2021 gaat een ander jaar worden want Waterman is het teken van het volk.

2020 was een jaar met beperkingen en regels opgelegd oor de regering. Dit werd ingeluid op 12 januari door de samenstand van Pluto (macht) en Saturnus in Steenbok (regering). Pluto staat nog tot 2024 in Steenbok en zal het onderste uit de kan halen om duistere praktijken en corruptie van regeringen en andere machthebbers bloot te leggen. In eigen land kunnen we dan bijvoorbeeld aan de toeslagenaffaire denken. Deze machthebbers zullen daarentegen tot het uiterste gaan om de macht in handen te houden ook al valt het als een kaartenhuis in elkaar.

2021 wordt een Waterman jaar, een jaar van de waarheid, van afsluiting, grote verandering, revolutie en het volk dat wakker wordt. De mist trekt weg en de instituten met macht verliezen hun geloofwaardigheid.

Jupiter en Saturnus staan nu in luchtteken Waterman, het teken van het volk, en de komende 200 jaar ontmoeten ze elkaar om de 20 jaar in een luchtteken. De afgelopen 200 jaar was dat in aardetekens, dat waren jaren van materialisme, industrie, egoïsme en het leegtrekken van de aarde. Dit gaat plaats maken voor het delen met elkaar, samenwerken, altruïsme het belangeloos de ander willen helpen, mensen gaan zich meer verenigen om samen sterk te zijn.  Jupiter geeft daar een vooruitziende humane visie en Saturnus gaat ervoor zorgen dat de plannen ook waar te maken zijn.  Natuurlijk is iedereen uniek maar toch zijn we met z’n allen verbonden en dat besef gaat groeien.

Waterman is ook het teken van technologie en Saturnus staat voor controle. Denk eens aan China waar het Social Credit System bestaat. Iedere sociale daad of handeling b.v. overwerken wordt opgeslagen op je mobiele telefoon. Positief gedrag maakt reizen mogelijk en voedsel kopen, negatief gedrag zoals te laat op je werk komen, geeft aftrek van je score en dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat je je huis niet meer mag verlaten. Hoe gaan we als mensheid op dit soort ontwikkelingen reageren? Deze controle kan zich alleen manifesteren wanneer we het collectief toestaan.

Saturnus maakt dit jaar 3 keer een spanningsvolle verbinding met Uranus, de heerser van Waterman. De energie van deze twee planeten botst werkelijk aan alle kanten. Zo staat Saturnus voor het verleden, controle, voorzichtigheid, stabiliteit en traagheid, Uranus staat voor de toekomst, vrijheid, impulsiviteit, snelheid en instabiliteit. In zo’n strijd gaat de traagste planeet altijd winnen, in dit geval Uranus dus. Uranus staat in Stier  (aarde, voedselvoorziening, agricultuur) en in verbinding met Saturnus kan dit een enorme spanning voor de aarde brengen. Denk aan aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, mislukte oogsten en problemen met de voedselvoorziening. Stier is ook het teken dat staat voor alles wat waarde heeft, de verbinding van Uranus in dit teken met Saturnus geeft grote verrassingen (ook onaangename) op de beurs en de huizenmarkt. Op 17 februari, 14 juni en 24 december maken deze giganten een precieze verbinding en rond deze dagen zal het botsende karakter van de planeten het meest voelbaar zijn.

2021 draait het om de energie van Waterman, het teken van het volk. Kunnen we ons allen verenigen en niet alleen onze stem laten horen maar ook onze stempel drukken voor de toekomst? Laten we het verleden loslaten en ons focussen op de toekomst met een nieuw systeem dat wij als volk genereren.

© 2019 - 2023 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel