Peter R. de Vries - horoscoop

Vorige Artikel 4 van 18 Volgende

Na de aanslag op Peter R. de Vries kon ik het toch niet laten om even in zijn horoscoop te duiken. Bij het zien van zijn geboortehoroscoop dacht ik meteen, ja…….dat is Peter, hoe duidelijk wil je een horoscoop hebben! We kijken eerst naar de zwarte planeten. Peter is geboren met de zon in Schorpioen in het 5e huis, het huis van zijn persoonlijkheid. Schorpioen is een teken wat de waarheid niet alleen boven water wil maar dat ook krijgt. We kennen Peter allemaal als een pitbull die zich vastbijt tot die waarheid ook boven water is.  Mercurius staat dicht bij de Zon en laat zien dat hij ook communicatief sterk is om druk uit te oefenen om mensen iets te laten zeggen of doen wat ze eigenlijk niet willen. Neptunus die ook in Schorpioen staat geeft zijn liefde voor mysteries weer. Saturnus staat ook in het 5e huis maar dan in Boogschutter. Peter is enorm gesteld op vrijheid maar heeft toch met de nodige beperkingen te maken. In combinatie met Mercurius en de Zon in het 5e huis wil dat zeggen dat hij uiterst gedisciplineerd is en zelfs streng voor zichzelf kan zijn.  De Maan in Ram in het 10e huis vertelt ons dat Peter graag een belangrijke rol speelt in de maatschappij en toch een wat ijdele uitstraling heeft. Mars in dit huis laat ons zien dat hij actie onderneemt om die rol in de maatschappij te krijgen/houden.

Jupiter staat in zijn 4e huis in het teken Maagd en laat een enorme dienstbaarheid zien voor zijn familie of mensen waar hij een familiaire band mee voelt. Venus ook dit huis maar dan in het teken Weegschaal vertelt ons dat zijn thuis enorm belangrijk voor hem is en daar behoefte heeft aan harmonie.

Uranus in zijn 2e huis in Leeuw geeft aan dat hij op een rebelse manier omgaat met dingen die waardevol voor hem zijn. Ondanks het dreigende gevaar voor zijn leven bleef hij vastbesloten zijn eigen koers te varen.

Dan hebben we nog Pluto in zijn 3e huis, het huis van communicatie en verbindingen. Pluto staat voor misdaad en hoeveel verbanden heeft Peter niet weten te leggen.

Als ascendant, het teken dat tijdens de geboorte aan de horizon rijzend was, heeft Peter het teken Kreeft. Kreeft is het teken van zorgzaamheid, we weten allemaal hoe oprecht betrokken hij is in een zoals Nicky Verstappen.

Wanneer we nu naar zijn groene planeten kijken dan zien we Pluto in zijn 7e huis staan, dat is het huis van de 1 op 1 relaties, het huis van jij en ik. Het eerste huis ligt daar recht tegenover, dat is het huis van “ik”. Pluto is de planeet van de criminaliteit, de macht en onmacht maar ook van de dood. Wanneer je een vijand hebt valt dit ook onder de 1 op 1 relaties. Deze stand laat zien dat hij deze periode inderdaad duidelijk een vergrote kans heeft om in een gevaarlijke situatie terecht te komen die zelfs levensbedreigend kan zijn.  Dan zien we ook nog de groene Jupiter recht tegenover de zwarte Pluto staan wat nog eens een vergrote kans dit soort narigheid laat zien. Dit is een stand waarbij je je met alle macht moet proberen te verzetten tegen je vijand. Saturnus staat in het 8e huis, dit is het huis van de belangrijkste veranderingen die iemand in zijn leven meemaakt en ook de dood hoort daarbij. Laten we hopen dat Peter het overleeft maar het zal een leven worden met gedwongen veranderingen.  Deze transit laat een intens contact met iemand anders zien waardoor er een fase wordt afgesloten en de vraag zich opdringt, was het dit allemaal waard. Jupiter de geluksplaneet staat in zijn eigen huis en dat is nog een mazzeltje voor Peter. Jupiter en het 9e huis staan voor horizonverbreding. Deze transit verdiept het bewustzijn zozeer dat het onmogelijk wordt om met oude overtuigingen voort te leven. Neptunus in het 10e huis vertelt dat het beter is als Peter zich losmaakt van zijn maatschappelijke functie. Hij heeft zich teveel met zijn werk geïdentificeerd en dat is de oorzaak van zijn problemen op dit moment.

Enige jaren geleden hebben mijn man en  ik Peter mogen ontmoeten in een restaurant in Nijmegen. Vergeet nooit hoe hij toch even naar mijn man keek, die 1.90 is met kale bol en destijds ongeveer een kilootje of 95. Hij vroeg zich volgens mij af, waar ken ik die gast van, waar hoort hij bij? Nou hij hoorde gewoon bij mij. Later op de avond toch nog even gezellig gebabbeld over ons favoriete tv-moment van Peter en dat was een uitzending waar hij bij zijn dochter in Afrika was. In die aflevering zag je een Peter waar het teken Kreeft duidelijk naar buiten kwam en liet hij zien toch echt een klein hartje te hebben.

Van ganser harte hoop ik dat Peter blijft vechten. Hij heeft zo geknokt voor anderen, laat hem dit gevecht alsjeblieft ook winnen.

© 2019 - 2023 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel