Jupiter conjunct Neptunus - 12 april 2022

Vorige Artikel 70 van 206 Volgende

Het jaar 2022 staat in het teken van de samenstand van Jupiter en Neptunus in het teken Vissen, en die vindt exact plaats op 12 april. Wanneer de kracht van Jupiter en Neptunus zich bundelen kun je erop rekenen dat je overspoelt wordt. Dat hoeft niet persé water te betekenen zoals we vorig jaar hebben gezien met de overstromingen, toen stond Jupiter ook een poosje in Vissen. Zoals ik in januari al melde zou dit zich ook kunnen uiten in een grote stroom vluchtelingen, hier zijn we inmiddels allemaal getuige van. Neptunus is de planeet van meevoelen met de ander en Jupiter vergroot dat gevoel nog eens. Wereldwijd wordt er meegeleefd met de Oekraïners en mensen stellen zelfs ruimte in hun huis beschikbaar om vluchtelingen op te vangen.

Het is al een hele poos geleden dat Jupiter en Neptunus in het teken Vissen een conjunctie maakten, dat was in 1856. Ook toen stond Rusland in de schijnwerper, we hadden toen het verdrag van Parijs wat het einde van de Krimoorlog bezegelde en waardoor Rusland veel land moest opofferen aan wat het moderne Europa werd.

Op persoonlijk vlak kan dit een periode zijn waarin je overspoelt raakt door emoties. Probeer van voldoende afstand de situatie op een realistische manier te bekijken. Neptunus kan je namelijk een wazig beeld geven van de werkelijkheid. Ook kun je vol overgave in spirituele onderwerpen duiken of je aansluiten bij een gemeenschap. Vraag jezelf af waarom je dit doet, is het om jezelf naar een next level te tillen of is het puur een vlucht van de werkelijkheid.

© 2019 - 2022 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel