De kracht van Pluto - heerser Schorpioen

Vorige Artikel 12 van 204 Volgende

Pluto is de machthebber van de planeten en is heerser van het huidige dierenriemteken Schorpioen. Maar wat is nu eigenlijk de kracht van Pluto? De kracht van Pluto leidt tot transformatie, laat intensiteit ervaren, confronteert en gaat een machtsstrijd aan. Pluto staat voor verwoesting om daarna weer op te kunnen bouwen. Hij laat je diepe emotionele processen ondergaan en de onderste steen wordt bovengehaald. De huispositie van Pluto laat ons het gebied zien waarop de grootste veranderingen en ontwikkelingen gaan gebeuren, waar macht of onmacht aan de orde is.

Pluto staat al jaren in Steenbok en dat is algemeen gezien het 10e huis, het huis van de maatschappij. We hoeven het nieuws maar even te zien en er is wel iets ter sprake waar we machteloos tegen zijn. Corona legde het leven lam, de energiecrisis waardoor we nog amper de verwarming aan durven te zetten, de hoge woningnood, de vluchtelingen, de boodschappen die alsmaar duurder worden en ga maar door. Al deze dingen hebben hun invloed op de gehele samenleving en de mensen voelen zich moedeloos. Ja, er zijn mensen die het gevoel hebben dat ze tot de grond toe afgebroken zijn. Je kunt Pluto niet tegenhouden, het enige wat je kunt doen is aan hem toegeven. In maart volgend jaar schuift Pluto door naar Waterman en dat is goed nieuws. Steenbok, waar Pluto nu staat, is namelijk een teken dat processen vertraagd, het is een treuzelaar. Waterman daarentegen is vernieuwend en wil de vaart erin gooien. Hij beschikt over een creatief denkvermogen en kan zomaar in staat zijn om heel wat van de huidige problemen op te lossen en daadwerkelijk aan de nieuwe en betere opbouw te beginnen.

Een gunstig verbonden Pluto zal ambitieus maken, je wilt een positieve indruk op de wereld maken. Pluto maakt volhardend, je hebt het vermogen om de zwaarste stormen te doorstaan. De waarheid is een belangrijk iets voor je, al moet je in de meest duistere krochten duiken, de waarheid komt boven. Wanneer Pluto ongunstig is geaspecteerd laat je je door niets weerhouden om je doel te bereiken, in het ergste geval ga je gewetenloos je gang. Hij duidt op een machtsstrijd, de drang om anderen te manipuleren.

Pluto is verbonden aan het sterrenbeeld Schorpioen. Een rondgang van Pluto door de dierenriem duurt ongeveer 240 jaar en hij staat gemiddeld 21 jaar in een teken.

© 2019 - 2022 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel