Volle Maan in Kreeft - 7 januari 2023

Artikel 133 van 238

De eerste Volle Maan van dit jaar staat in het zorgzame waterteken Kreeft. Tijdens Volle Maan zijn we wat gevoeliger, in een waterteken wordt dit nog eens versterkt en Kreeft is dan ook nog eens het emotioneelste van deze tekens. De Volle Maan vraagt je om eens naar je eigen zelf te kijken en je af te vragen of je je misschien te afhankelijk hebt opgesteld. Voel je je onzeker over jezelf, over je kunnen, je uiterlijk, iedereen heeft wel iets waar een stuk onzekerheid zit. Onzekerheid smoort je kracht waardoor je niet tot bloei komt. Gooi die schroom van je af en laat zien wie je bent en wat je kunt. En dat daar ook gebreken bij kunnen zitten, so what!, niemand is perfect. We hoeven ons ook aan niemand te meten, je mag zijn zoals je bent. Volle Maan is ook afscheid nemen, zwaai die onzekerheid uit en omarm je eigen kracht want die zit echt in je. En vergeet niet dat je met vele kleine stapjes ook een heel eind vooruit komt.

De Volle Maan vraagt je ook of je de laatste tijd voldoende tijd aan je familie hebt besteed. Natuurlijk zullen er velen zeggen, we zijn met kerst zo gezellig samen geweest. Maar dat bedoel ik niet, het gaat erom of je echt aandacht hebt gehad voor een ander. Die helpende hand of luisterend oor, heb je dat geboden of dacht je laat een ander het maar doen. Kreeft is het teken met het meeste moedergevoel, het is zorgzaam en geborgenheid is een must. Kun je een ander een veilig gevoel geven als dat nodig is? Net zo belangrijk is of je zelf om een schouder durft te vragen als je dat nodig hebt. Sluit je niet af van je naasten, wees open over jezelf en je zult zien dat je er niet alleen voor staat. Belangrijk is ook om een balans te vinden tussen je privéleven en de dingen die je moet, zoals je werk bijvoorbeeld. Misschien ben je een carrièretijger en voel je je het gelukkigst op de werkvloer, maar ambitie en aandacht voor je familie gaan prima samen.

Bij afscheid nemen hoort ook vergeving en dan niet alleen in je hoofd maar ook in je hart. Vergeef iedereen dus ook jezelf voor alle tumult die in je familie heeft plaatsgevonden. Zet je in om van je thuis/huis/hart een veilige plek te maken waar iedereen mag landen.

© 2019 - 2024 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel