Navigatie

Astrologie

Wat is astrologie nu eigenlijk? Astrologie is een verband leggen tussen de stand van de hemellichamen en de gebeurtenissen hier op aarde en de eigenschappen van de mens. 

De oudste vorm van astrologie dateert uit 2.000 v. Chr. Probeer je het leven uit die tijd eens voor te stellen, ze hadden geen radio of internet die hun ieder gewenst moment met informatie voorzag. Ze waren nauw met de natuur en de hemel verbonden, hun informatiebron. Door deze goed te observeren kregen ze in de gaten dat er een bepaald verband zat in de stand van de lichten aan de hemel en de gebeurtenissen op aarde. Deze informatie werd generatie op generatie doorgegeven en aangevuld. In eerste instantie werd astrologie gebruikt om de toekomst van een land, het slagen van de oogst of het lot van een heerser te bepalen. Later, in 410 v. Chr. werd de persoonlijke astrologie met de dierenreimtekens gebruikt. Dit is in onze tijd de nog steeds meest voorkomende vorm van astrologie. Sommige mensen twijfelen aan astrologie maar het is een eeuwenoude leer die zich bewezen heeft.

Er zijn in de wereld natuurlijk verschillende regio's die zich ieder op hun eigen manier met astrologie bezighouden. Zo heb je de Westerse astrologie, zoals wij die kennen, de Chinese, Indiase, de leer van de Maya's en ga zo maar door. Het gemeenschappelijke kenmerk van al deze vormen is dat er een voorspellende invloed is tussen de stand van de hemellichamen en de gebeurtenissen hier op aarde en het lot van de mens. 

AS ABOVE, SO BELOW !!!

Aanbieding

Gastenboek

  • 09-09-2019 - Super zo'n kinderhoroscoop, geeft me toch een steuntje in de...  lees meer
  • 22-05-2019 - Er is me zoveel duidelijk geworden na het lezen van...  lees meer
Plaats een bericht
© 2019 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel