2022 - jaar van het teken Vissen

Vorige Artikel 99 van 201 Volgende

In 2022 eist het teken Vissen de aandacht op. Jupiter, de voormalig heerser van dit teken is net voor de jaarwisseling in Vissen gekomen. Het afgelopen jaar heeft Jupiter daar tot de zomermaanden gestaan en we weten allemaal nog wel dat er grote overstromingen waren. Niet alleen Europa had te kampen met veel regen en overstromingen, wereldwijd zagen we steden en dorpen onder water staan. Dit was een voorproefje van wat we nu gaan krijgen, en toeval of niet, sinds Jupiter in Vissen staat regent het behoorlijk meer. Tegen midden april zien we een samenstand van Jupiter en Neptunus in Vissen, de voormalig heerser en de huidige heerser spannen samen. Deze twee giganten voelen zich supersterk in hun eigen teken. We mogen wereldwijd verwachten dat we overspoelt worden, maar niet alleen door water, denk ook aan grote stromen vluchtelingen. Neptunus zal in conjunctie zijn met Jupiter in Vissen en een snelle uitbreiding van mededogen, empathie en vergeving bieden. We zullen ook een explosie zien in de creatieve kunsten en evenementen die mensen op een verrukkelijke manier samenbrengen. Er zal een geïntensiveerde focus zijn op spiritualiteit, magie, channeling en psychische verschijnselen. Hierbij moeten we wel een kanttekening plaatsen, naarmate meer mensen een vurig verlangen voelen om uit het lichaam en uit de realiteit te treden, kunnen ze worden verleid tot verslaving, overdaad, valse profetie en oplichtingsspellen. Vraag jezelf in 2022 af: gebruik ik spiritualiteit en heilige medicijnen om mijn verbinding met de aarde en anderen te verdiepen, of besteed ik te veel tijd aan ontsnappen en uitchecken?

In het jaar 2021 hadden we vooral te maken met het teken Waterman. Waterman is een rebels luchtteken dat graag in groepsverband verkeert en zich door niemand de wet wil laten voorschrijven. Saturnus en Jupiter stonden gezamenlijk in Waterman en dit zorgde nogal voor wat oproer. Saturnus is de planeet van regels en gezag en Jupiter houdt ervan om het groots en zelfs overdreven aan te pakken. We kunnen ons allemaal nog de rellen in Eindhoven  herinneren, een grote menigte (Waterman) in opstand tegen de coronaregels (Saturnus) en dat werd explosief kenbaar gemaakt (Jupiter). De rellen op de Coolsingel haalden de internationale pers, er werd daarin zelfs gesproken van een burgeroorlog. De heerser van Waterman is Uranus en die stond in het teken Stier, dit teken staat voor alles wat waarde voor ons heeft, dus ook voor onze vrijheid. Hierdoor werd de behoefte om te demonstreren en protesteren nog groter en hier hebben we het hele jaar mee te maken gehad. Saturnus en Uranus blijven ook in 2022 de strijd aangaan, de gevestigde orde tegen de vrijheidsstrijders.

Begin 2021 vertelde ik dat Saturnus in Waterman zou zorgen voor controle door technologie. Inmiddels is iedereen wel bekend met het groene vinkje in de corona-app. Mensen denken vaak wat handig dat ik alles kan controleren op mijn mobiel, maar vergeet niet dat jij zelf ook gecontroleerd wordt via je mobiel. We worden bijna compleet afhankelijk gemaakt door dit kleine apparaat, is dit werkelijk wat we willen? Dit is maar een voorbeeld, kijk eens goed om je heen hoe technologie het leven, de mensen, de banen overneemt. Soms is dat zeker handig maar we moeten wel kritisch blijven in hoeverre we hierin mee willen gaan.

Pluto in Steenbok laat nog steeds van zich horen en dat blijft ook nog wel zo. Pluto staat voor macht, schandalen en transformatie. Steenbok is het teken van regering en machtshebbers, en van deze organen is er behoorlijk wat druk uitgeoefend op de bevolking wereldwijd en de transformatie is volop gaande. Het is nog even afwachten wat voor schandaal er naar buiten gaat komen, maar het komt, Pluto haalt de onderste steen boven. Pluto is ook de planeet van de seks, en schandalen op dat gebied zijn al duidelijker naar buiten gekomen, maar waarschijnlijk is dit pas een tipje van de sluier.

 

© 2019 - 2022 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel