Jupiter conjunct Pluto - t/m 15 april

Artikel 8 van 17

Jupiter conjunct Pluto –26 maart t/m 15 april

Begin van het jaar hadden we de samenstand van Saturnus en Pluto, daaruit konden we opmaken dat we te maken zouden krijgen met afbraak van structuren. Het makkelijkste voorbeeld is natuurlijk onze dagelijkse structuur die compleet overhoop is gehaald. Dan hebben we het nog niet over de nasleep die dit alles gaat hebben op bijvoorbeeld de woningmarkt, werkgelegenheid, zorg en pensioenen.

Op dit moment hebben we de conjunctie van Jupiter en Pluto en die houdt aan tot midden april maar zal een langere uitwerking hebben. Beide staan in het teken Steenbok, het teken van ambitie, maatschappij en regering. Pluto is de planeet van macht en onmacht, van transformatie en de dood, dat alles wordt nog eens gevoed door de groeiende kracht van Jupiter. Wereldwijd zijn we onmachtig om het coronavirus in toom te houden. Ieder land heeft de ambitie om de juiste handelswijze te hanteren en er wordt veel afkeurend naar elkaar gewezen. We moeten ook alert zijn dat we niet te maken krijgen met “de wolf in schaapskleren”. We zien bijvoorbeeld dat Rusland enorm veel hulp naar Italië stuurt, legervoertuigen rijden er rond met de tekst “from Russia with love”. Moeten we ons dan afvragen wat Rusland hier straks voor terug wil? Natuurlijk, Italië en Rusland stonden al op goede voet met elkaar en de onmacht van de EU om landen in nood te helpen is pijnlijk duidelijk geworden. We kunnen alleen maar hopen dat geboden hulp ook oprecht is en geen verkapte vorm van ambitie om meer macht te krijgen.

Ook als we kijken naar farmaceut Roche kun je spreken van een machtspositie. Het bedrijf wilde het recept voor de coronatest niet vrij geven, terwijl ze de productie van de tests niet aan konden. Dit is wat er kan gebeuren met een Pluto – Jupiter samenstand, je verliest de ethiek uit het oog. Gelukkig heeft Roche inmiddels ingezien, onder grote druk, dat het beter was om het recept te delen.

Misschien heb je zelf ook wel te maken met situaties waar je onder druk staat en het gevoel hebt dat er geen sprake is van wenselijke menselijke omgang. Bedenk dan dat een crisis altijd twee dingen brengt, gevaar maar ook nieuwe kansen.

© 2019 - 2024 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel