Jupiter retrograde - 14 mei 2020

Vorige Artikel 5 van 18 Volgende

 

Jupiter de planeet van groei loopt achteruit. Het is inmiddels de 4e planeet die retrograde loopt. Venus, Saturnus en Pluto gingen hem al voor. Met het achteruit lopen van planeten gaat de energie zich meer naar binnen richten. Het geeft ons de kans om dingen die in ons leven goed te onderzoeken. Een retrograde Jupiter laat ons de richting die we willen gaan opnieuw beoordelen. Op welk gebied die richting betrekking heeft is afhankelijk van waar Jupiter in je eigen horoscoop staat. Jupiter staat nu in Steenbok op 27°, kijk in je eigen horoscoop welk thema daarvoor jou persoonlijk bij hoort. Dat is het thema wat om herbeoordeling vraagt in jouw leven.

Algemeen gezien laat Jupiter ons onze welstand en overvloed opnieuw beoordelen. Wat hebben we werkelijk nodig wanneer we ons leven wat eenvoudiger leven? De maatregelen wat betreft de corona zijn enigszins versoepeld en zelfs de horeca mag waarschijnlijk weer voorzichtig op gang komen. Maar al die teruglopende planeten moedigen ons aan om in ons “thuis” te blijven. Het is een fantastische tijd voor meditatie en veel mensen zullen zich verdiepen in spirituele of religieuze onderwerpen of gaan diepgaand filosoferen met zichzelf. Zorg in ieder geval dat de focus op iets positiefs ligt. Ook al is een situatie moeilijk, probeer er een positieve draai aan te geven zodat je die richting in kunt groeien. Jupiter is de planeet van kennis vergaren, jezelf wijzer maken om op die manier je bewustzijn te verruimen. Wat is voor jou belangrijk om je in te verdiepen?

Doordat Jupiter achteruit loopt komt hij halverwege juni weer dicht bij Pluto te staan. Een samenstand van deze twee laat een nieuwe piek in de pandemie zien. Laten we dus vooral alert blijven met z’n allen!

© 2019 - 2023 AstroMoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel